برای انتقال امواج الکترونیکی و الکتریکی در محیط های مختلف، به ابزارهای مخصوصی مانند FTTH و اینترنت فیبر نوری شسکام نیاز است. پیام های اینترنتی نیز به همین دسته از امواج تعلق دارند. در گذشته، برای انتقال برق و امواج صوتی از سیم های مسی استفاده می شد. این سیم ها قابلیت انتقال خوبی داشتند و اطلاعات را با سرعت و کمترین اختلال منتقل می کردند؛ اما با پیشرفت تکنولوژی، انتظارات انسان از انتقال اطلاعات افزایش یافت. به تدریج، فیبر نوری جایگزین سیم های مسی شد و به واسطه ویژگی های برتر خود، به سرعت مورد استفاده گسترده قرار گرفت.
شرکت شسکام به عنوان نمایندگی فروش سرویس فیبر نوری، بهترین خدمات را در این زمینه به هموطنان گرامی ارائه می دهد. این فناوری پهنای باند وسیع تری را برای مشتریان فراهم می کند و از سرعت انتقال داده بسیار بالاتری برخوردار است.
مزایای استفاده از سرویس فیبر نوری شسکام
استفاده گسترده از FTTH یا فیبر نوری در ارتباطات به دلایل متعددی رواج پیدا کرده است. اگرچه تاکنون به کیفیت و کاربرد این فناوری اشاره کرده ایم، اما ویژگی های بیشتری هم هست که ارزش بررسی دارد:
- به کارگیری FTTH و کابل کشی فیبر نوری اطمینان و امنیت بیشتری را برای افراد فراهم می کند. هک کردن اطلاعات در این سیستم به میزان قابل توجهی دشوارتر است و تغییر کیفیت داده ها تقریباً غیرممکن به نظر می رسد.
- هزینه کابل های مسی بالا بوده و روزبهروز افزایش می یابد. این موضوع استفاده از آنها را ناسودمند کرده و جایگزینی با اینترنت فیبر نوری شسکام نه تنها هزینه های اولیه، بلکه هزینه های تجهیزات و نگهداری شبکه را نیز کاهش می دهد.
- سرعت بالای انتقال اطلاعات با فیبر نوری باعث شده تا استفاده از FTTH در منازل به یک مزیت بزرگ تبدیل شود.
- با استفاده از FTTH، امکان بهره برداری از دوربین های امنیتی و حفاظتی در منازل فراهم می شود و می توان از آن در شبکه های امنیتی خانگی بهره مند شد.
- ارائه خدمات اینترنتی و تلفن ویپ که برای کاربران کیفیت و توانمندی بسیار بالایی فراهم می کند.
- کاهش هزینه های مربوط به برقراری تماس در مشاغل کوچک و بزرگ.

کاربردهای اینترنت فیبر نوری شسکام
- مخابرات: فیبر نوری بیشترین استفاده را در مخابرات برای انتقال اطلاعات از طریق نور لیزر دارد. در سرویس فیبر نوری مخابرات نیز از این فناوری استفاده شده است.
- حسگرها: در چند سال اخیر، کاربرد فیبر نوری در حسگرها برای اندازه گیری ویژگی های فیزیکی مانند جریان الکتریکی، جابجایی، میدان مغناطیسی، فشار، دما، آلودگی آب دریا، سطح مایعات و تشعشعات گاما و ایکس رونق یافته است. در این حسگرها، فیبر به عنوان عنصر اصلی عمل می کند و ویژگی های آن با تغییر شدت کمیت ها تغییر می یابد.
- کاربردهای نظامی: این تکنولوژی در صنعت دفاع نیز کاربردهای مختلفی دارد که شامل مواردی همچون هدایت موشک ها، ارتباط و کنترل آنتن رادار و ارتباط زیرآبی می شود.
- پزشکی: در حوزه پزشکی، فیبر نوری شسکام در تشخیص بیماری ها و آزمایش های مختلف استفاده می شود. از جمله کاربردها می توان به دزیمتری غدد سرطانی، تشخیص مشکلات داخلی بدن، جراحی لیزری، دندان پزشکی و اندازه گیری مایعات بدن اشاره کرد. همچنین، فیبرهای نوری در دستگاه های آندوسکوپی برای مشاهده مستقیم درون بدن به کار می روند.
- روشنایی: در اواخر قرن بیستم، فیبر نوری به عنوان فناوری روشنایی رایج شد و در سال های اخیر رشد زیادی داشته است. نور از منبع، چه طبیعی (مثل نور خورشید) و چه مصنوعی (مانند لامپ های الکتریکی)، وارد فیبر شده و به مکان مصرف هدایت می شود. ویژگی کلیدی فناوری فیبر نوری شسکام انتقال نور بدون برق، گرما یا تشعشعات مضر است که امکان رساندن نور روز به نقاط غیر قابل دسترسی را فراهم می کند.
فناوری ساخت و تولید فیبر نوری
جهت تولید و ساخت فیبر نوری، ابتدا ساختار آن درون یک میله شیشه ای از جنس سیلیکا به اسم پیش سازه، ایجاد می شود. سپس، این میله در یک فرآیند جداگانه کشیده شده و به فیبر تبدیل می گردد. از سال ۱۹۷۰، روش های مختلفی برای ساخت انواع پیش سازه ها به کار گرفته شده اند که اکثر آنها بر اساس رسوب دهی لایه های شیشه ای درون یک لوله به عنوان پایه طراحی شده اند.
در این گزارش از سایت پاناکو fttx در رابطه با اینترنت فیبر نوری شسکام و مزایا و کاربردهای این تکنولوژی صحبت کردیم. امیدواریم که این مطالب مورد پسند شما واقع شده باشد. شما همراهان گرامی می توانید انتقادات و پیشنهادات خود را از طریق کامنت ها با ما در میان بگذارید.